Za pomoč pokličite 03/56 57 150 ali pišite na e-mail spletna-trgovina@elektroprom.si 

Back to Top

Smrekovi peleti – smrekovi ali bukovi peleti za poceni ogrevanje doma


Če se pravkar odločate, na kakšen način bi pozimi ogrevali svoje domovanje, vam mi hitro predlagamo odlično rešitev. Gre za smrekove pelete. Običajno ste zagotovo navajeni na ogrevanje s kurilnim oljem, drvmi ali zemeljskim plinom in vam smrekovi ali bukovi peleti še niso povsem poznani. Cene vseh prej omenjenih energentov so zelo visoke in postajajo še višje, zato je glavno vprašanje, kako se izogniti temu, da za ogrevanje zapravimo malo premoženje. Smrekovi peleti – beli ali običajni – so najugodnejši način ogrevanja. Pred uporabo vam seveda tudi montiramo peč na biomaso, v kateri lahko kurite s smrekovimi peleti. Tako boste s smrekovimi peleti najceneje ogreli dom in vodo. Lesno biomaso delimo na tri različne oblike (polena, sekance, peleti). Peleti čista smreka imajo vsi predpisano sestavo (debelina 6-8mm, dolžina 10-30mm) ter energetsko vrednost in seveda obliko, zaradi česar odlično delujejo za avtomatizirane sisteme.

smreka peletilesni peleti smreka


Peleti čista smreka za čistejši planet


Ste vedeli, da pri izgorevanju smrekovih peletov nastane res malo pepela, poleg tega pa ne vsebujejo veliko nesnag? Odlična novica za naš planet! Smrekovi ali bukovi peleti predstavljajo najčistejše sredstvo za ogrevanje bivalnih prostorov, pomembnosti čistega okolja pa bi se morali zavedati čisto vsi. V različnih trgovinah lahko dobite že veliko različnih vrst smrekovih peletov – belih, običajnih – pri tem pa morate seveda biti zelo pazljivi. Glavno vodilo pred nakupom naj bo vedno kakovost smrekovih peletov. Pri nas ponujamo le izdelke prvega kakovostnega razreda, saj si zaslužite le najboljše. Če kliknete na našo spletno trgovino, boste hitro prišli do željenih podatkov. Pelete običajno pakiramo v vreče po 15 kg, ki so zelo ugodne. Na voljo pa so tudi big bag vrečke ali pa peleti v razsutem stanju. Pri nas namreč dobite smrekove pelete najceneje.


Peleti čista smreka so odlično kurivo


Ste vedeli, da boste z uporabo smrekovih peletov lahko svoje stroške ogrevanja celo prepolovili? Mi smo mnenja, da je to več kot odličen razlog za uporabo tega sredstva za ogrevanje. Poleg zares ugodne cene je, kot smo že večkrat omenili, njihovo izgorevanje čisto in predvsem okolju prijaznejše od izgorevanja drugih sredstev. Smrekove pelete je enostavno skladiščiti, peč pa deluje avtomatizirano in je ni težko znati uporabljati. Vzdrževanje same peči ne prinaša veliko dodatnih skrbi, treba jo je le očistiti, kako pogosto pa je odvisno od tega, kako intenzivno kurite. Peleti čista smreka so torej tista rešitev, ki jo že dolgo časa iščete, da vam pozimi ni mraz. Obiščite našo spletno trgovino in se prepričajte na lastne oči.