Za pomoč pokličite 03/56 57 150 ali pišite na e-mail spletna-trgovina@elektroprom.si 

Back to Top

Smrekovi lesni peleti – ugodna cena

Če želite ekološko, varno in čisto ogrevanje, si izberite kurivo, ki je cenovno ugodno in enostavno – to so peleti. Cena je v primerjavi s kurilnim oljem 40 % ugodnejša, lesna biomasa pa predelana na način, da peleti nimajo negativnega vpliva na okolje. Cena je odvisna tudi od vrste peletov, ki jih izberete.

Smrekovi lesni peleti so odlična izbira

Kvalitetni lesni peleti za kurjavo so narejeni iz lesnega odpada, zaradi česar so ekološko neoporečni, poleg tega je njihova energijska vrednost izredno visoka. Ker je njihovo izgorevanje maksimalno, peči ni potrebno pogosto čistiti. V primeru uporabe peletov v kaminski peči pa zaradi svoje nizke vlažnosti ohranjajo čistočo peči in ustvarjajo prijetno toploto. Najboljši so sestavljeni iz iglavcev, še najprimernejši so smrekovi lesni peleti. Ti ne vsebujejo lepil, veziv ali aditivov. Najceneje jih dobite pri nas, kjer vam je na voljo tudi dostava na dom.

Peletiziranje peletov in njihova cena

Peletiziranje je standardiziranje lesne biomase oziroma ustvarjanje peletov. Les je v svoji izvorni obliki (v obliki polen) variabilen tako po obliki kot po fizikalnih lastnostih (v smislu vlažnosti, gostote in kurilnosti). Kot tak ne omogoča avtomatizacije in visokih izkoristkov. Smrekovi lesni peleti pa so standardizirani in omogočajo stopnjo avtomatizacije, kot jo imata lahko kurilno olje in UNP. Je pa pri nakupu smrekovih lesnih peletov potrebno biti previden, da je sestava iz 100 % čistega lesa in da ne vsebuje dodatkov.

Peleti podjetja EVJ – cena

Če se tudi vi želite ogrevati na pelete, imate dve možnosti. Staro peč lahko zamenjate ali pa jo predelate, da bo primerna za kurjenje na pelete. Investicija se vam bo v vsakem primeru hitro povrnila, zaradi česar boste skozi kurilno sezono prihranili, vaša peč pa bo ostala čista. V podjetju EVJ so vam na voljo peleti najceneje, omogočamo pa vam tudi dostavo peletov na dom, saj si prizadevamo, da so naše stranke čim bolj zadovoljne. Cena je izredno ugodna, zato ne odlašajte z odločitvijo.

smrekovi lesni peletiLesna biomasa peleti