Za pomoč pokličite 03/56 57 150 ali pišite na e-mail spletna-trgovina@elektroprom.si 

Back to Top

Lesni peleti – eden najbolj učinkovitih in ugodnih energentov na trgu

Lesni peleti so v zadnjem času eden izmed najbolj uporabnih in priljubljenih načinov za pridobivanje toplote. Ogrevanje na pelete je namreč izredno učinkovito, po zaslugi ugodne cene lesnih peletov so stroški tudi za polovico nižji v primerjavi z ogrevanjem na kurilno olje.
Peleti so narejeni iz stisnjenega suhega in mletega trdega lesa listavcev ali iglavcev. Ob izdelavi peletov se uporablja suh odpadni les brez dodanih kemičnih primesi, ki se ga stisne pod močnim pritiskom. Najkakovostnejši peleti so narejeni iz 100% lesa, brez kemičnih aditivov, lubja ali drugih materialov. Dosegajo visoko kurilno vrednost, z nizkimi vrednostmi ostanka pepela in vlage.

lesni peletilesni peleti cena

Lesni peleti – cena odvisna od kakovosti in sestave peletov


Pri nakupu lesnih peletov moramo biti previdni in preveriti njihovo kakovost ter sestavo. Nekateri peleti imajo namreč višjo vsebnost vlage in so sestavljeni iz različnega lesa. Cena lesnih peletov ni pomembna, saj visoka cena ne pomeni nujno, da so lesni peleti tudi visoke kakovosti. Priporočljivo je, da so peleti narejeni izključno iz lesa, brez primesi lubja. Najboljši peleti so sestavljeni iz iglavcev, še posebej primeren je les smreke. Lesni peleti smreka so mnenju večine najboljši, ker od sebe dajo največ toplote. Dva kilograma kakovostnih smrekovih peletov ima enako kurilno vrednost kot liter kurilnega olja.
Vas zanimajo najcenejši lesni peleti? V EVJ centru so na voljo vrhunski smrekovi peleti iz čiste smreke brez lubja – kakovostni razred 1. Lesni peleti, katerih cena je res ugodna, imajo izjemno nizko vsebnost pepela in vlage, brez dodatnih primesi in so primerni za vse vrste peči na pelete. Smrekove pelete je mogoče kupiti v 15 kg vrečah. Na paleti je 1050 kg peletov, kar pomeni 70 vreč. Ponujamo vam tudi dostavo izbranih peletov na dom.

Obiščite EVJ center, kjer vas čakajo poceni lesni peleti vrhunske kakovosti. Izberite ugodno ogrevanje na pelete še danes. Vabljeni.