Za pomoč pokličite 03/56 57 150 ali pišite na e-mail spletna-trgovina@elektroprom.si 

Back to Top

Ugodna cena peletov in peleti na dom

Cena peletov ostaja ugodna, njihova učinkovitost pa visoka. Gre za široko uporabljano lesno kurivo, narejeno s stiskanjem suhega in mletega trdega lesa listavcev in iglavcev. Ko se ustvarja lesne pelete za prodajo, se pod močnim pritiskom stisne suh odpadni les brez dodanih kemičnih primesi. Lesni peleti, katerih kvaliteta je najvišja, so narejeni iz izključno iz lesa, brez dodanih aditivov, lubja ali drugih materialov. Zato je pri njihovi izbiri potrebno biti previden.

Cena kakovostnih peletov iz smreke

Lesni peleti, katerih kvaliteta je visoka, tako dosegajo visoko kurilno vrednost in posledično ustvarjajo malo ostankov pepela in vlage. Lesni peleti za prodajo so pravzaprav suha žagovina v obliki valčkov premera od 6 do 8 milimetrov in dolžine od 10 do 30 milimetrov. So zelo gosti in imajo vrednost vlage pod 10 %, torej zelo nizko, zaradi česar so tako učinkoviti kot kurivo. Uporablja se jih tako v sodobnih pečeh na biomaso kot v elektrarnah za proizvodnjo električne energije, kjer nadomeščajo premog.

Peleti na dom – enostavno in ugodno

Cena peletov je ugodna, prav tako pa so vaši izbrani peleti po želji lahko dostavljeni na dom, kar vam prihrani čas in skrbi, povezane s transportom večjih količin kurilnega materiala. Peleti za kurjavo imajo zelo visok izkoristek v primeru, da imate na voljo kaminsko peč in kotle za centralno kurjavo na lesne pelete. V tem primeru boste imeli izkoristek nad 90 %.
Če pelete primerjamo s kurilnim oljem, ugotovimo, da je energijska vrednost dveh kilogramov peletov enaka vrednosti enega litra kurilnega olja. Ob primerjavi cen, kjer je cena peletov kar do 40 % nižja od cene kurilnega olja in ob upoštevanju, kakšna je povprečna raba peletov ali kurilnega olja na dan, ugotovimo, da se peleti trenutno precej izplačajo. Poceni lesni peleti so tako učinkovita in cenovno ugodna rešitev za ogrevanje vašega doma.

Izberite in prejmite pelete na dom!

Na naši spletni strani, kjer je na voljo za ogled tudi cena različnih peletov, si izberite najprimernejše zase. Za vprašanja povezana s povprečno rabo peletov na dan ali za druge nejasnosti, smo vam na voljo v podjetju EVJ, kjer se stalno trudimo za vaše zadovoljstvo. Če želite, so vam peleti lahko dostavljeni na dom, cena peletov pa je za naše stranke vedno ugodna.

Cena peletovLesni peleti za prodajo